Vraag ook steun aan voor uw project
Projecten

Alle projecten

Stichting Hospice Amandi – Amandi-huis

Het Amandihuis biedt een gastvrij (t)huis waar kwaliteit van leven voorop staat.

Bekijk dit project

Stichting Verenigings Opslag Leimuiden – de bouw van een verenigingsopslag

Bouwen Verenging Opslag Loods in Leimuiden

Bekijk dit project

Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn – Herdenkingsconcert op 4 mei 2019

Herdenkingsconcert op 4 mei 2019 door Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn.

Bekijk dit project

Alphens Bevrijdingsfestival 2019

Op 5 mei 2019 vond de vierde editie van het Alphens Bevrijdingsfestival plaats.

Bekijk dit project

Kamerkoor Con Passione – WATER

Kamerkoor Con Passione geeft een concert rond het thema WATER.

Bekijk dit project

Stichting Theatergroep A3 – Muzikaal cadeau: \

Met veel plezier heeft Theatergroep A3 in samenwerking met het Fonds Alphen een project ontwikkeld speciaal voor de ouderen in Alphen e.o.

Bekijk dit project

Stichting Vrienden van het Schoutenhuis – vervanging keuken en bar inrichitng

Project: Verbouwing van de keuken in het schoutenhuis (optimaliseringsslag). Daarnaast is de apparatuur aan het einde van de technische levensduur en aan vernieuwing toe.

Bekijk dit project

Stichting Participe Alphen aan den Rijn – Talent House

Talent House is een initiatief vanuit Participe en valt onder het samenwerkingsverband BOOST. Talent House is een team dat bestaat uit zowel hbo als mbo stagiaires vanuit verschillende opleidingen. In dit team worden de verschillende talenten gebundeld om vernieuwende projecten op te zetten. De stagiaires hebben een andere kijk op het werk in het sociaal domein. Dit team gaat actief de wijk in en zoekt contact met organisaties en buurtbewoners om projecten op te zetten. De stagiaires brengen vanuit verschillende opleidingen een creatief uitgangspunt met zich mee waardoor er anders met vraagstukken wordt omgegaan. Het streven van Talent House is om een vernieuwend aanbod te leveren en een centraal en toegankelijk punt te zijn. Belangrijk bij het opzetten van de projecten is voor Talent House de verbinding. Hiermee wordt de verbinding bedoeld tussen verschillende doelgroepen zoals jong en oud. Talent House biedt o.a.: - Voorlichtingen rondom thema’s als sexting, social media, vervolgopleidingen etc. - Coachingstrajecten voor jongeren - Creatieve oplossingen in de vorm van activiteiten/evenementen in de wijk

Bekijk dit project

Stichting Vrienden Hospicegroep Alphen aan den Rijn – Bijdrage bouw nieuwe hospice woning

De stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop realiseert nieuwe hospicewoning met zes kamers aan de Lupinesingel 9 in Alphen aan den Rijn

Bekijk dit project

Drum- & Showband Dice Musica ’83 – Aanschaf uniformering

Aanschaf uniformen

Bekijk dit project

Cultuurpalet – Cultuurpalet

Stichting het Cultuurpalet: Kunst-, cultuur-, en erfgoededucatie voor het primair onderwijs in Alphen aan den Rijn Stichting het Cultuurpalet maakt het mogelijk dat leerlingen van het primair onderwijs (groepen 1 tot en met 8) kennis maken met de kunstzinnige en culturele aspecten in hun leefwereld. Het gaat bij die kunstzinnige oriëntatie om het verwerven van enige kennis van de hedendaagse kunstzinnige en culturele diversiteit. De activiteiten vinden zowel op school plaats als via regelmatige interactie met de (buiten) wereld. De kinderen leren aan de hand van het aanbod zich open te stellen: ze kijken naar beelden en gaan zelf ook aan het werk met bijvoorbeeld klei of papier-maché; ze maken, luisteren en kijken naar muziek; ze leren interviewen, luisteren en genieten van taal; ze leren kijken en luisteren naar film en podium kunsten en genieten van het acteer werk.

Bekijk dit project

Stichting Voedselbank Aphen aan den Rijn en Omstreken – Aanschaf koelwagen

Ruimhartige giften maken aanschaf koelwagen voor de voedselbank mogelijk

Bekijk dit project

Alphense Duikvereniging Atlantis – Een palenrif in de Zegerplas, én een betere biodiversiteit én meer waterplezier !

Bekijk dit project

RKSV Wilskracht – Onder andere nieuwe wedstijd/trainingsvloer

Nieuw wedstrijd-kleed Ritmische Gymnastiek voor RKSV Wilskracht

Bekijk dit project

Stichting tot behoud zwembad Aarweide – Project warmtewinning

Stichting tot behoud zwembad Aarweide is zeer blij met de bijdrage van het fonds Alphen in het warmtewinningsproject. Hiermee wordt op termijn 80 a 90% gas bespaard bij dit openluchtzwembad dat voornamelijk draait op vrijwilligers. Alleen voor het toezicht wordt gebruik gemaakt van betaalde krachten.

Bekijk dit project

Kamerkoor Con Passione – Hodie completi sunt – 27 mei 2018

Zondagmiddag 27 mei 2018 heeft  kamerkoor Con Passione Pasen, Hemelvaart en Pinksteren op één middag laten vallen in het concert Hodie Completi Sunt.

Bekijk dit project