Vraag ook steun aan voor uw project
Kunst & cultuurKamerkoor Con Passione – WATER

In dit progamma o.a. drama ten top in de mini opera ‘The Wreck of the Hesperus’ van de Amerikaanse componist C.H. Mills uit 1917. Een spannend verhaal over de iets te onverschrokken schoenerkapitein die, om indruk te kunnen maken op zijn meevarende dochter, willens en wetens zijn schip met bemanning en al in een storm doet geraken, met desastreuze afloop. Lieflijke klanken in ‘De Waterlelie’ van Herman Stategier en van Jetse Bremer zingt het koor het geestige ‘Elfstedentocht’. Bijbels water in psalm 37 waarin het Israëlische volk treurt aan de oevers van de Eufraat en krachtige muziek bij psalm 42: ‘Wie der Hirsch schreiet nach frischem Wasser’. In ‘De nevel dekt ons’ van Johannes Verhulst op tekst van Jan Pieter Heije staat nevel symbool voor de moeilijkheden die een goed christen op zijn weg vindt op weg naar het paradijs.
Natuurlijk mag in dit Water-programma ‘Moon River’ niet ontbreken. Dankzij Audrey Hepburn’s vertolking van het lied in de film ‘Breakfast at Tiffany’s’ (en natuurlijk door de muziek van Henry Mancini) is het wereldberoemd.

Dirigent Dirk Kaandorp maakte speciaal voor Con Passione een koor-arrangement.

Zondag 2 juni, De Spreng, Kerkstraat 50 in Oude Wetering. Aanvang 15:00 uur

Kaarten kopen of reserveren kan via www.kamerkoorconpassione.nl of conpassione@ziggo.nl of telefonisch via 071-5012157. Voorverkoop € 13,-. Aan de zaal € 15. Kinderen tot 18 jaar € 7,50.