Vraag ook steun aan voor uw project
Educatievoltigevereniging Baboeschka – Opleiding tot aspirant instructeur voltige

Voltigevereniging Baboeschka heeft van Fonds Alphen en omstreken een mooi bedrag gekregen waarmee we de scholing van een van onze vrijwillige trainsters konden betalen.
Voltige is een sport waarbij de voltigeur alleen of met een team turnt en danst op een paard. Dit paard stapt of galoppeert rondjes aan de longe. De longeur die in het midden staat heeft de longeerlijn in handen en zorgt ervoor dat het paard zo gelijkmatig mogelijk door blijft lopen.

Zoals je uit het bovenstaande kunt lezen is dit een sport waar best wat risico’s aan verbonden zouden kunnen zitten. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de training zo veilig mogelijk plaats vindt. Goede begeleiding is daarbij noodzakelijk. Daarom willen wij graag dat onze vrijwilligers een opleiding hebben gehad die ingaat op veiligheid voor het paard en voor de voltigeurs. Als kleine club is dat erg moeilijk op te brengen. En je wilt je vrijwilligers natuurlijk ook niet voor alle kosten op laten draaien. Wij zijn daarom erg blij dat we door de bijdrage van Fonds Alphen en omstreken onze vrijwilligster deze opleiding hebben kunnen laten volgen.