Vraag ook steun aan voor uw project
Natuur & milieuStichting jongeren- en cultureel centrum en dorpshuis Farm – Project Warmtepomp en Zonnepanelen

Van het vervangen van een ketel, naar 100% energieneutraal. Door de bijdrage van o.a. FondsAlphen e.o. hebben we de vervanging van onze ketel kunnen omzetten naar een duurzame oplossing. Hierdoor kunnen we bijna energie neutraal de toekomst in. De ketel zal vervangen worden door een warmtepomp oplossing (airco’s) en om de energie te compenseren zijn er 32 zonnepanelen op het dak geplaatst. De kleine ruimtes zijn voorzien van infraroodpanelen.

Om te zorgen dat de volledige ruimte egaal en energie-efficiënt verwarmt wordt hebben we met een lokale software ontwikkelaar en een vrijwilliger een App ontwikkeld die dit allemaal automatisch aanstuurt. Hierdoor zijn gebruikers verzekerd van een goed verwarmd pand, maar zonder onnodig energieverlies. Het energieverbruik en opwekking wordt nu ook actief gemonitord zodat bij excessen direct ingegrepen kan worden.

Hiermee leveren we een mooi bijdrage aan de verduurzaming in onze gemeente en zorgen we ervoor dat we in de toekomst minder afhankelijk zijn van prijsschommelingen op de energiemarkt. Zo blijft het gebruik van het pand in de toekomst ook betaalbaar voor de huidige gebruikers.

Nogmaals willen we FondsAlphen onwijs bedanken voor hun bijdrage. Zonder was dit prachtige project niet mogelijk geweest.