Vraag ook steun aan voor uw project
Kunst & cultuurKamerkoor Con Passione – Hodie completi sunt – 27 mei 2018

Pasen, Pinksteren en Hemelvaart op één middag
Zondagmiddag 27 mei 2018 heeft  kamerkoor Con Passione Pasen, Hemelvaart en Pinksteren op één middag laten vallen in het concert Hodie Completi Sunt. Onder leiding van Dirk Kaandorp en met medewerking van een strijkensemble en Jeroen Koopman op basso continuo.

Als in de Goede Week voor Pasen de verrijzenis van Jezus wordt gevierd, breekt een periode van 50 dagen aan waarin Hemelvaart valt en die afsluit met Pinksteren, de dag waarop de Heilige Geest is neergedaald.
Een periode vol emoties: treurnis, blijdschap en verwarring wisselen elkaar af. Al eeuwenlang heeft dit componisten geïnspireerd tot het schrijven van prachtige muziek.
A-capella-werken werden afgewisseld met werken begeleid door basso continuo en strijkers. Dirk Kaandorp diepte uit archief in Guatemala een manuscript op van een korte Pinkstercantate van Delgado. Het werk is geschreven in 1724 en Dirk Kaandorp heeft het zodanig bewerkt dat er een bruikbaar muziekstuk ontstond. Kamerkoor Con Passione zal het stuk, waarschijnlijk voor het eerst weer sinds enkele eeuwen, uitvoeren.