Vraag ook steun aan voor uw project
Kunst & cultuurStichting PA – Moeder, ik wil bij de revue!

Met dankbaarheid en gepaste trots brengt Productiehuis Alphen hierbij een korte beschrijving verslag over de besteding van de toegekende subsidie van Fonds Alphen voor de recente theatervoorstelling ‘Bij de Revue’. De financiële steun heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van dit jubileumstuk, en we zijn verheugd om de resultaten met u te kunnen delen. Bij de Revue was een ambitieus theaterproject. ‘Ik ga voor goud’, zei regisseur Marijke Egberts steeds. Mede dankzij de subsidie van Fonds Alphen en omstreken is dit gelukt. Het doel van dit project was om een hoogwaardige theatershow te produceren die niet alleen artistiek uitdagend was, maar ook een breed publiek zou aanspreken en naar het theater zou trekken. We wilden een onvergetelijke ervaring creëren voor zowel publiek als cast en crew. Het stuk werd speciaal voor PA geschreven waarbij rekening werd gehouden met de talenten van de deelnemers. Zo werd een hoog niveau gehaald.

PA (Productiehuis Alphen) bracht in september 2023 een eigen bewerking van de iconische televisieserie ‘Moeder, ik wil bij de revue’. De jubileumvoorstelling is geen musical geworden maar een theaterstuk met verrassende showelementen, waaronder zang en dans.

Het verhaal:
We gaan 50 jaar terug in de tijd, naar het jaar 1970. De jonge kruidenierszoon Bob droomt van een carrière aan de revue. Zingen is zijn lust en zijn leven. Zijn moeder deelt die dromen niet en vindt dat hij is voorbestemd om de winkel over te nemen. Broer en zus John en Riet Oudshoorn treden samen op. In hun eigen revue. Met zijn glitter en glamour blijft het duo genoeg publiek trekken, maar achter de schermen wringt het behoorlijk tussen de twee.
Om de opening van het nieuwe theater in Alphen te vieren, is een grootste revue van John en Riet geboekt. De voorbereidingen zijn in volle gang. Er moeten liedjes geschreven worden, choreografieën gemaakt en kostuums ontworpen. Een fantastische kans voor Bob om een revue van dichtbij mee te maken. En laat hij nou net een bestelling bij het theater moeten afleveren…
Vanaf dat moment gaat een nieuwe wereld voor hem open.