Vraag ook steun aan voor uw project
Kunst & cultuurOratoriumkoor Alphen aan den Rijn – Herdenkingsconcert op 4 mei 2019

Alphens Nieuwsblad d.d. 8 mei 2019:

Recensie van de uitvoering van Mozarts Requiem door het Oratoriumkoor in de Adventskerk op 4 mei 2019 t.g.v. de Nationale Dodenherdenking

Op verschillende plaatsen in Nederland is t.g.v. de Nationale Dodenherdenking Mozarts Requiem uitgevoerd. Het is een passende keuze voor de bezinning op de dag dat Nederland alle slachtoffers herdenkt van WOII en gevechtshandelingen en vredesoperaties die daarna hebben plaatsgevonden.
Ook het Oratoriumkoor heeft deze keuze gemaakt als herdenkingsconcert in de Adventskerk te Alphen a/d Rijn. Het Requiem werd uitgevoerd in een bewerking voor koor en vierhandig piano door Carl Czerny. Vooraf dacht ik dat dit qua begeleiding wat aan de magere kant zou zijn. Dat was allerminst waar. Juist door de ingetogen begeleiding van pianoduo Beth & Flo konden de solisten en het koor schitteren. De solisten maakten hun rollen meer dan waar en klonken van heldere sopraan tot warme bas in de goed gevulde kerk met 400 bezoekers prachtig. Ook het koor kwam door de mooie balans tussen begeleiding, solisten en koor goed tot zijn recht. De inzetten en afsluitingen waren duidelijk en krachtig, strak gedirigeerd door Patrick Pranger. Hij zal binnenkort het koor verlaten. Zijn opvolger kan verder bouwen aan de vocale techniek, de samenzang en de scherpte.
Het was een uitvoering van hoog niveau.

Bert van de Zand