Vraag ook steun aan voor uw project
Alphense Reddingsbrigade ‘redt’ nieuwe naam uit Romeins bad

Nieuws

Alphense Reddingsbrigade ‘redt’ nieuwe naam uit Romeins bad

Op zaterdag 12 mei is de nieuwe naam van VSB Fonds Alphen aan den Rijn bekend gemaakt. De Alphense Reddingsbrigade viste het doek met de nieuwe naam uit het Romeinse bad in Archeon. Beide organisaties ontvingen kort geleden een bijdrage van het Fonds en werkten graag mee aan deze onthulling. Het Archeon vroeg een bijdrage voor hun project ‘Belééf de restauratie van de Romeinse schepen van Zwammerdam’ in Museumpark Archeon’ en de reddingsbrigade gaat nieuwe droogpakken aanschaffen.

VSB Fonds Alphen aan den Rijn wordt vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken. Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim € 10 miljoen. Het afgelopen jaar ondersteunde het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o.  initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Uitbreiding verzorgingsgebied

Fonds Alphen en omstreken breidt bovendien het verzorgingsgebied uit. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen voortaan een aanvraag indienen voor financiële steun bij hun projecten.

Kennisbijeenkomst voor bestuurders op 4 juni

Fonds Alphen en omstreken organiseert  een, gratis, kennisbijeenkomst over het voorkomen van juridische problemen bij stichtingen en verenigingen.  Bij (vrijwillige) bestuurders leven vragen over de juridische aspecten van verenigingen, bestuurders maken zich bovendien zorgen over de juridische risico’s voor henzelf of hun vereniging/stichting.  Er zijn twee experts die hun kennis delen; mr. Marjo Vink, jurist verenigingsrecht en mr. John Kroes, notaris.
Aan het einde van de avond gaat iedereen naar huis met de nodige tips. Alle verenigingen/stichtingen ontvangen bovendien een digitale handleiding over het voorkomen van juridische risico’s bij de vereniging en informatie over de AVG.