Vraag ook steun aan voor uw project
Nieuws – Kennisbijeenkomst op 4 juni

Nieuws

4 juni: Kennisbijeenkomst in theater Castellum

FONDS ALPHEN en omstreken organiseert  een, gratis, kennisbijeenkomst over het voorkomen van juridische problemen bij stichtingen en verenigingen.  Wij merken dat er bij (vrijwillige) bestuurders vragen leven over de juridische aspecten van verenigingen. Bestuurders maken zich zorgen over de juridische risico’s voor henzelf of hun vereniging/stichting. Wij hebben twee experts uitgenodigd die hun kennis op dit vlak met u delen.

Datum: 4 juni 2018
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Plaats: theater Castellum, Alphen aan den Rijn

Deze experts (sprekers) zijn:

mr. Marjo Vink, jurist verenigingsrecht
Veel juridische problemen zijn te voorkomen. Marjo Vink komt vertellen wat verenigingen/stichtingen zelf kunnen doen, en wat zij beter moeten laten! Hoe werkt het verenigings- en stichtingenrecht, hoe voorkom je bestuurdersaansprakelijkheid en wat te doen bij grensoverschrijdend gedrag van leden?

mr. John Kroes
John Kroes vertelt u meer over het opstellen en aanpassen van statuten. Wat is handig en wat juist niet? Wat moet moet een bestuur zelf aanbrengen en wat kun je aan de notaris overlaten?

Aan het einde van de avond gaat u naar huis met de nodige tips. Alle verenigingen/stichtingen ontvangen bovendien een digitale handleiding over het voorkomen van juridische risico’s bij de vereniging en informatie over de AVG.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis, wel graag even aanmelden (uiterlijk 1 juni).