Vraag ook steun aan voor uw project
Hulp bij corona-problemen

Fonds Alphen biedt (financiële) hulp bij Corona-problemen

Verenigingen, stichtingen èn particulieren die door de crisis  in een slechte financiële positie komen kunnen een beroep doen op het Fonds voor ondersteuning in de  exploitatiekosten. Normaal gesproken ondersteunen wij alleen projecten en geen exploitatiekosten.

Wij zijn coulant ten aanzien van toegezegde projecten die vanwege de coronamaatregelen (nu) niet door kunnen gaan. Deze projecten mogen tot nader orde worden uitgesteld. Wel willen we hiervan op de hoogte worden gebracht!

Verenigingen & Stichtingen

Dit zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de versoepelde regeling van het Fonds Alphen e.o.:

– uw  organisatie ligt in het ‘verzoringsgebied’  van Fonds Alphen e.o.;
– u  kunt aantonen dat de  financiële problemen het  gevolg zijn van de coronacrisis en dat deze problemen leiden tot een gevaar voor het voortbestaan van de organisatie;
– u heeft (aantoonbaar) hulp gevraagd  bij andere fondsen;
– u heeft niet-noodzakelijke uitgaven en/of variabele kosten  teruggebracht;
– uw  organisatie is levensvatbaar (ook na de coronacrisis);
– het gevraagde  bedrag  staat  in verhouding  tot het financiële probleem dat door de coronacrisis is ontstaan.

Aanvraag voor uw vereniging of stichting indienen? Vul het reguliere  formulier in.

Particuliere initiatieven

Het coronavirus heeft een grote impact op het leven en de samenleving. We komen de deur bijna niet meer uit, boodschappen doen is een noodzakelijk kwaad en familie en vrienden spreken we op 1,5 meter afstand.  We dragen mondkapjes in het openbaar vervoer en wassen onze handen stuk. De Hollandse gezelligheid is geen vanzelfsprekendheid meer. Sociale contacten worden secuur afgewogen. Gelukkig staan mensen voor elkaar klaar. Er zijn kleine en grotere initiatieven. Wil jij ook anderen helpen? Maar heb je daar wat financiële ondersteuning bij nodig? Fonds Alphen biedt hulp! In dit formulier kunt u uitleggen wat u  wilt doen. En hoeveel geld u daarvoor nodig hebt. Als u het formulier invult nemen  wij contact met u op om nadere afspraken te maken.